WELKOM OP MIJN WEBSITE

Naam : Ivan Maes
Leeftijd : 44 jaar
Woonplaats : Melsele (België)
(ts Antwerpen en St-Niklaas)
Gehuwd met Petra en 1 dochter, Romy.
"kleinschalig- en diervriendelijk" hobbyfokker van
DWERGRASSEN

 

 

Sinds Oktober 2013 heb ik, samen met mijn schoonbroer Gunter, de konijnenhokken vernieuwd (flat) en daarbij koos ik voor zeer ruime hokken om hen een fijn konijnenleven te bezorgen.

   Hygiëne staat bij mij voorop, dat is het succes voor gezonde dieren en een goede kweek.DE DWERGRASSEN DIE IK KWEEK :


NEDERLANDSE HANGOORDWERG

Dwergras (miniatuurversie van de Franse hangoor) met een gewicht tussen 1,25kg en 1,70kg, zeer populair ras en een aanrader voor kinderen vanwege hun zachte karakter. Hou er wel rekening mee dat een Nederlandse hangoordwerg iets groter wordt dan een doorsnee dwergras. Rechts zie je een "volwassen" exemplaar.

Kleur "blauw" & "blauw-bont".
 

 

KLEURDWERG

Dwergras dat zijn oorsprong kent in Nederland waar het in de jaren 30 ontwikkeld werd uit witte pooltjes en wilde konijntjes. In 1940 werd het ras officieel erkend. Gewicht tussen 800 gram en 1,20kg en de oren meten slechts een 5-tal cm. Bestaat in vele kleurvarianten, ik kweek ze in de kleur "zwart" wat een zeldzame kleur geworden is en bovendien "raszuiver" moeilijk te vinden in deze kleur!

Foto van een "volwassen" konijntje.

 

BLAUWOOG-POOLTJE

Dwergras dat zijn oorsprong kent in Engeland en officieel erkend werd in 1907. Er zijn 2 varianten; de roodoog-pool en de blauwoog-pool en van deze laatste heb ik enkele exemplaren in mijn stalletje. Net als bij de kleurdwerg blijft dit ras echt klein met een gewicht tussen de 800 gram en 1,20kg. Ook de oortjes blijven klein en met zijn bol kopje is deze soort supperschattig.

Foto van een "volwassen" konijntje.


* FOTO VAN DE MAAND *

De laatste foto van dit jaar komt van Jolijn De Geest uit Deurne bij Antwerpen. Zij had reeds een konijntje, maar wou een speelkameraadje en daarvoor kwam ze bij mij langs. Altijd even afwachten of de koppeling lukt, want dat is bij konijnen niet evident. Gelukkig werkte het hier wel en leven deze 2 bengels gelukkig met elkaar. Als dat niet mooi is met Kerstmis en Nieuwjaar in het vooruitzicht...

LAATSTE NIEUWS

Nog 2 konijntjes die een nieuwe thuis zoeken, kijk snel op de pagina "te koop"!!!

December wordt een absolute "rustmaand" voor al mijn konijntjes, begin Januari start de kweek weer langzaam op en indien het weer een beetje meezit verwacht ik de éérste nestjes tegen begin Februari en zijn we weer vertrokken...
Binnenkort post ik de foto's van de blauwoog-pooltjes, want door de drukte de laatste tijd is dat er nog niet van gekomen. Ze doen het alvast goed!

 


Wie bij mij een konijntje koopt is zeker dat
hij/zij
:

- een gezond konijntje koopt dat een goede start heeft gehad (minstens 8 weken bij mama-konijn)

- goed- en eerlijk advies krijgt en al jouw vragen beantwoord

- een eerlijke- (diervriendelijke) prijs betaald voor zijn/haar konijntje

- ook na aankoop nog bij mij terecht kan bij eventuele vragen of hulp

- IK GA VOOR TEVREDEN MENSEN !!!

  

 

  Laatste Update : 02/12/2016


 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK