WELKOM OP MIJN WEBSITE

Naam : Ivan Maes
Leeftijd : 44 jaar
Woonplaats : Melsele (België)
(ts Antwerpen en St-Niklaas)
Gehuwd met Petra en 1 dochter, Romy.
"kleinschalig- en diervriendelijk" hobbyfokker van
DWERGRASSEN

 

 

Sinds Oktober 2013 heb ik, samen met mijn schoonbroer Gunter, de konijnenhokken vernieuwd (flat) en daarbij koos ik voor zeer ruime hokken om hen een fijn konijnenleven te bezorgen.

   Hygiëne staat bij mij voorop, dat is het succes voor gezonde dieren en een goede kweek.DE DWERGRASSEN DIE IK KWEEK :


NEDERLANDSE HANGOORDWERG

Dwergras (miniatuurversie van de Franse hangoor) met een gewicht tussen 1,25kg en 1,70kg, zeer populair ras en een aanrader voor kinderen vanwege hun zachte karakter. Hou er wel rekening mee dat een Nederlandse hangoordwerg iets groter wordt dan een doorsnee dwergras. Rechts zie je een "volwassen" exemplaar.

Kleur "blauw" & "blauw-bont".
 

 

KLEURDWERG

Dwergras dat zijn oorsprong kent in Nederland waar het in de jaren 30 ontwikkeld werd uit witte pooltjes en wilde konijntjes. In 1940 werd het ras officieel erkend. Gewicht tussen 800 gram en 1,20kg en de oren meten slechts een 5-tal cm. Bestaat in vele kleurvarianten, ik kweek ze in de kleur "zwart" wat een zeldzame kleur geworden is en bovendien "raszuiver" moeilijk te vinden in deze kleur!

Foto van een "volwassen" konijntje.

 

* FOTO VAN DE MAAND *

Niet alleen mensen uit Vlaanderen komen bij mij langs, soms krijg ik ook noorderburen uit Nederland over de vloer zoals Erik en Monique uit Hulst (net over de grens). Het is niet goed te zien op deze foto, maar beiden hebben een groot perk voorzien waar de konijntjes naar hartelust kunnen spelen. Ze hebben zelfs speelgoed ter beschikking waaronder een bal. Aan het oefenen voor "het Nederlandse elftal"? Bedankt voor de inzending van deze foto en de groetjes daar in Nederland!

LAATSTE NIEUWS

Ik blijf uitkijken naar een 3-tal konijntjes die ik graag wil toevoegen aan mijn klein- en bescheiden stalletje; een mooi koppeltje blauwoog pooltjes en een zwart kleurdwerg-voedstertje mogen hier gerust komen wonen. Ondertussen loopt de kweek op zijn laatste pootjes en hebben de konijntjes stillaan wat rust verdiend... De zomer loopt nu echt op zijn einde.

 

Wie bij mij een konijntje koopt is zeker dat hij/zij:

- een gezond konijntje koopt dat een goede start heeft gehad (minstens 8 weken bij mama-konijn)

- goed- en eerlijk advies krijgt en al jouw vragen beantwoord

- een eerlijke- (diervriendelijke) prijs betaald voor zijn/haar konijntje

- ook na aankoop nog bij mij terecht kan bij eventuele vragen of hulp

- IK GA VOOR TEVREDEN MENSEN !!!

  

 

  Laatste Update : 28/09/2016


 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK