WELKOM OP MIJN WEBSITE

Naam : Ivan Maes
Leeftijd : 44 jaar
Woonplaats : Melsele (België)
(ts Antwerpen en St-Niklaas)
Gehuwd met Petra en 1 dochter, Romy.
"kleinschalig- en diervriendelijk" hobbyfokker van
DWERGRASSEN

 

 

Sinds Oktober 2013 heb ik, samen met mijn schoonbroer Gunter, de konijnenhokken vernieuwd (flat) en daarbij koos ik voor zeer ruime hokken om hen een fijn konijnenleven te bezorgen.

   Hygiëne staat bij mij voorop, dat is het succes voor gezonde dieren en een goede kweek.DE DWERGRASSEN DIE IK KWEEK :


NEDERLANDSE HANGOORDWERG

Dwergras (miniatuurversie van de Franse hangoor) met een gewicht tussen 1,25kg en 1,70kg, zeer populair ras en een aanrader voor kinderen vanwege hun zachte karakter. Hou er wel rekening mee dat een Nederlandse hangoordwerg iets groter wordt dan een doorsnee dwergras. Rechts zie je een "volwassen" exemplaar.

Kleur "blauw" & "blauw-bont".
 

 

KLEURDWERG

Dwergras dat zijn oorsprong kent in Nederland waar het in de jaren 30 ontwikkeld werd uit witte pooltjes en wilde konijntjes. In 1940 werd het ras officieel erkend. Gewicht tussen 800 gram en 1,20kg en de oren meten slechts een 5-tal cm. Bestaat in vele kleurvarianten, ik kweek ze in de kleur "zwart" wat een zeldzame kleur geworden is en bovendien "raszuiver" moeilijk te vinden in deze kleur!

Foto van een "volwassen" konijntje.

 

* FOTO VAN DE MAAND *

Tinne Baeyens uit Stekene heeft 2 schattige dochters die ze beiden een konijntje wou geven. Het werden 2 "zussen" uit hetzelfde nest en de kindjes kunnen er werkelijk alles mee doen, dat zie je ook wel op deze foto. Tinne stuurde ook nog een foto door van haar "konijnenparadijs" zoals ze het zelf noemt. Zéér veel ruimte voor hen met allerlei speeltjes... Hier zou ik ook wel "konijn" willen zijn (-:
Bedankt voor de goede zorgen en de foto's!

LAATSTE NIEUWS

Wie nog op zoek is naar een jong konijntje mag niet te lang meer wachten. Momenteel zijn er nog enkele konijntjes te koop en tegen "einde oktober" wordt het allerlaatste nestje van dit jaar aangeboden. Daarna ligt de kweek, en dus ook de verkoop, even stil.

 

Wie bij mij een konijntje koopt is zeker dat hij/zij:

- een gezond konijntje koopt dat een goede start heeft gehad (minstens 8 weken bij mama-konijn)

- goed- en eerlijk advies krijgt en al jouw vragen beantwoord

- een eerlijke- (diervriendelijke) prijs betaald voor zijn/haar konijntje

- ook na aankoop nog bij mij terecht kan bij eventuele vragen of hulp

- IK GA VOOR TEVREDEN MENSEN !!!

  

 

  Laatste Update : 16/10/2016


 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK